www.car.cz
 

IRL v Motegi 2006: Déšť řádil i druhý den . Enge ze sedmé řady
     21.4.2006 22:09 - tisková zpráva


Tomáš Enge odstartuje do třetího závodu sezony IRL v Motegi ze sedmé řady, když déšť donutil organizátory zrušit další trénink i kvalifikaci. Nakonec se jel alespoň zahřívací trénink, ve kterém Enge zajel 17. čas.


Počasí si už druhý den v řadě vynutilo velké zásahy do původně plánovaného programu. Dopolední trénink padl za oběť dešti a o chvíli později potkal stejný osud i kvalifikaci. Organizátoři se rozhodli, že vzhledem ke zkráceným včerejším tréninkům nevyužijí tyto časy pro tvorbu startovního roštu a místo toho se rozhodli seřadit vozy podle bodů získaných nasazujícím týmem.

Pro Engeho to znamená, že do závodu odstartuje ze sedmé řady, těsně před ním bude jeho loňský týmový kolega Tomas Scheckter a vedle něj pak Danica Patrick. Den nakonec skončil lépe než začal, počasí se konečně umoudřilo a mohl se uskutečnit alespoň prodloužený zahřívací trénink. Enge v něm odjel 70 kol a dosáhnul nejlepší průměrné rychlosti na kolo 197,579 mil.

 

Tomáš Enge: “Není pro nás příjemné, že byl zrušen další trénink i kvalifikace, ale aspoň v zahřívacím tréninku jsme měli šanci odjet hodně kol. Pracovali jsme hlavně na chvování vozu pro závod, aby se dal snadno řídit, a také na využití pneumatik. Myslím, že vzhledem k okolnostem by to mělo být v pořádku. Pořád si zvykám na jízdu oválech a Motegi je hodně ošidný.

Je sice 1,5 míle dlouhý, ale zatáčky 3 a 4 jsou úzké jako na krátkých oválech. Chybí mi kilometry z loňského závodu. Můj cíl pro závod se od počátku víkendu nijak nemění, chci odjet závod bez problémů a být odmávnut cílovou vlajkou.”

BPA


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose