www.car.cz
 

Nepovedená úvodní kvalifikace ve Valencii pro Tomáše Mikšovského
     21.4.2006 22:05 - tisková zpráva


První kvalifikace třetího závodu světového šampionátu supersportů Tomáši Mikšovskému nevyšla, po pátečním programu je až na 32. místě.

Ve španělské Valencii dnes začala evropská část motocyklového Mistrovství světa supersportů, na programu byl první volný trénink a první kvalifikace. Tomáš Mikšovský do volného tréninku nastoupil s cílem zaměřit se na změnu jezdeckého stylu. Během tréninku se podařilo nymburskému jezdci zajet čas 1:40,576, což mu přineslo devatenácté místo mezi 38. jezdci startovního pole této třídy.

Do odpolední kvalifikace byla pozměněná hladina oleje v předních vidlicích, bylo také změněno nastavení zadní pružící jednotky. Tomáš Mikšovský bohužel nedokázal v odpolední kvalifikaci zrychlit a tak s časem 1:40,871 obsadil až 32. pozici. Do zítřejšího dne nastoupí Tomáš nejen s pozměněným nastavením stroje, ale i s cílem více se soustředit na změnu jezdeckého stylu.

Tomáš Mikšovský : "Ráno jsem se dokázal soustředit na nový jezdecký styl. Odpoledne již šlo o postavení na startu. Chtěl jsem oproti rannímu tréninku zrychlit, ale nepodařilo se mi to. Zítra se chci opět zaměřit na správný rytmus a ideální stopu.

Ve třech zatáčkách jezdím v porovnání se soupeři podstatně pomaleji, a tak se v těchto místech musím zlepšit. Doufám, že se to podaří, a že nám bude přát počasí. Chtěl bych se pro start závodu posunout o pár řad dopředu."

 

Výsledky 1. kvalifikace:


   1.- Sebastien Charpentier  (FRA-Honda)  1:36,913
   2.- Broc Parkes   (AUS-Yamaha)  1:37,942
   3.- Katsuaki Fujiwara  (JPN-Honda)  1:38,141
   4.- Robbin Harms   (DAN-Honda)  1:38:403
   5.- Kenan Sofuoglu   (TUR-Honda)  1:38,489
---------------------------------------
32.- Tomáš Mikšovský  (CZE-Honda)  1:40,871

 


PR Moto Road Racing Agency


PR


 
 
Fotogalerie:   Test Kopeckého za účasti M. Doohana u Berouna od Petrů Luska a Frýby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose