www.car.cz
 

Polák Blazusiak potvrdil v Děčíně hned první den roli favorita
     21.4.2006 21:44 - tisková zpráva


Z domácích jezdců byl v úvodním podniku českého mistrovství nejlepší Jiří Svoboda

 

Polák Tadeusz Blazusiak potvrdil roli favorita v první části dvanáctého ročníku mezinárodního mistrovství České republiky v halovém motocyklovém trialu, který se konal v areálu děčínského zimního stadionu. Jeden z jezdců současné nejlepší světové desítky podle očekávání suverénně zdolal celou českou špičku a s přehledem zvítězil.

 

Nejlepším domácím borcem byl poněkud překvapivě Jiří Svoboda. Až třetí skončil úřadující český mistr v klasickém terénu Martin Křoustek, do finále nejlepších tří jezdců se nečekaně nedostal obhájce halového titulu Pavel Balaš.

 

Své kvality Blazusiak prokazoval už v kvalifikaci. Kvůli polskému trialistovi dokonce museli pořadatelé ještě před začátkem soutěže na jednom z bodovaných úseků zvýšit obtížnost, protože při zkušebním projetí jej mistr Evropy z roku 2004 projel jen za deset vteřin a zvýšení obtížnosti Blazusiak vyžadoval na překážkách také ve finále. Ve finále se potom polský jezdec nenechal vyvést z pohody ani prasklým řetězem po doskoku z druhé bodované sekce. „Super trénink. Ani jsem se moc nezpotil. Takový dobrý trénink, skoro dovolená. Podle mě to mohlo být vše mnohem náročnější,“ komentoval svůj výkon Blazusiak v děčínské halové soutěži, po které se svým týmem vyrazil do Francie na další část mistrovství světa.

 

Svoboda překvapil soupeře jistotou a vyrovnaností a zaslouženě se stal nejlepším z domácích jezdců. Sám také přiznal, že klid mu hodně pomohl. „První část mistrovství jsem absolvoval úplně v pohodě a to byl základ úspěchu. Vůbec jsem nečekal, že bych mohl takhle uspět. Je to překvapení také pro mě,“ svěřil se Svoboda a dodal, že ještě před dvěma týdny nebyl rozhodnutý, zda se vůbec šampionátu zúčastní. „Uvažoval jsem, že vůbec letos nepojedu. Neměl jsem v soutěži co ztratit a tak jsem jel úplně v klidu,“ uvedl Jiří Svoboda.

 

Třetí místo v prvním mistrovském podniku zklamalo Křoustka. „Splnil jsem si cíl účasti ve finále, což se podařilo, ale se svým výkonem nejsem úplně spokojen. Dělal jsem chyby a to už v kvalifikaci a do finále postoupil se štěstím,“ komentoval svůj výkon Křoustek.

 

Kvalifikaci první mistrovské soutěže vůbec nezvládl polský juniorský mistr Karol Ceremuga, pro něhož byla děčínská hala první mezinárodní soutěží a tak se projevily jeho zatím malé zkušenosti z akcí podobné úrovně a obtížnosti. Velkým překvapením byla ve finále absence obhájce mistrovského titulu Pavla Balaše, kterého vyřadil pád na čtvrté z šesti bodovaných sekcí. „Bohužel jsem neposlechl rady svého doprovodu, jel jsem jinou stopu a špatně zařadil,“ vysvětlil příčiny své chyby Balaš a dodal, že kdyby bylo finále pro čtyři jezdce, své zaváhání by mohl napravit.

 

 „Boj o titul ovšem ještě nevzdávám. Rozhodne až druhá mistrovská soutěž,“ dodal Balaš.

 

 

Výsledky – 1. soutěž M ČR:          

 

  1. Tadeusz Blazusiak (PL, Scorpa)  2 tr. bodů

                                                          

               2. Jiří Svoboda (ČR, Beta)                 14 tr. bodů

 

               3. Martin Křoustek (ČR, Beta)           16 tr. bodů

 

 

PR -lap-


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Hustopeče 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose