www.car.cz
 

Michal Hora s Gábinou po boku útočil v Hustopečích na první desítku
     21.4.2006 19:19 - tisková zpráva


Již to tak vypadá, že sličná Gabriela Szenderáková přinesla Michalu Horovi štěstí. I ve druhé soutěži, ve které Michalovi četla rozpis, spolu vybojovali umístění na stupních vítězů ve třídě A5. Ve skupině A byli v první pětici a vylepšili si i umístění v absolutním pořadí, kde tentokrát atakovali elitní desítku.

 

Aniž bychom to chtěli zakřiknout, mění se Michal Hora z jednoho z největších smolařů v jednoho z favoritů třídy A5 a počítat se s ním musí i ve skupině A. K úspěchu v automobilových soutěžích je potřeba optimální konstelace mnoha faktorů. Patří k nim slušné technické zázemí, konkurenceschopný vůz, dobrý spolujezdec, jezdecké umění a také trocha štěstí.

 

Většinu z těchto věcí Michal Hora měl. Zázemí poskytuje Stanislav Šelmát a jeho firma KBS, Škoda Fabia již svou rychlost prokázala mnohokrát, na spolujezdce měl Michal vždy štěstí, o jezdeckých kvalitách již dlouho nikdo nepochybuje, ale toho štěstíčka bylo v posledních dvou letech pomálu. Letos to vypadá, že i smolná serie je protržena.

 

Po skvělém vítězství v Okříškách mířili i v Hustopečích Michal s Gabikou hodně vysoko. Konkurence však byla téměř dvojnásobná. Od startu se rozjela bitva mezi posádkami ve dvou rozdílných vozech. Michal s novější fabií bojoval o čelo se Slávou Ducháčkem na starší, ale výkonnější kitové felicii. Po první a nutno říci, že díky vytahaným a stále mokrým nečistotám i výrazně zrádnější polovině soutěže, byl poměr vyhraných vložek 2:1 pro Ducháčka.

 

Michal s Gabikou ztráceli na druhém místě šest vteřin, což nebylo mnoho. Další soupeři již byli časově vzdáleni, nebo dokonce již nepokračovali.

 

Rozhodnout tedy musely druhé průjezdy na výrazně sušší trati. Michal druhým vítězstvím ve vložce vyrovnal se Slávou skore a přiblížil se na rozdíl tří desetin. O konečném pořadí nakonec rozhodla pátá Divácká erzeta. Posádce KBS motorsport nepomohlo ani zlepšení o téměř dvacet vteřin. Ducháčkova felicia byla ještě rychlejší. O vyrovnanosti a bojovnosti obou jezdců pak svědčí naprosto shodný čas v závěrečné vložce a nikdo jistě nepochybuje, že oba odevzdali na trati maximum.

 

 "Chtěli jsme zkusit Slávu dotáhnout a nevzdat boj o první místo. Čtvrtá erzeta se nám podařila a ztrátu jsme skoro vymazali.  Na páté jsme ale po jezdecké chybě na chviličku opustili trať a opět jsme se propadli. Ještě jsme si s Gábinkou řekli,  že do poslední RZ dáme všechno, ale bohužel nás asi od poloviny začaly trápit brzdy a bylo rozhodnuto. Každopádně, Sláva s Petrem byli tentokrát rychlejší a my jim k vítězství gratulujeme. I tak jsme si krásně zazávodili," dodal Michal Hora v cíli.

 

Druhé místo ve třídě A5 a páté ve skupině A doplnili Michal Hora s Gabrielou Szenderákovou i skvělou jedenáctou příčkou v absolutním pořadí. Od umístění v elitní desítce je dělilo mizivých devět desetin, které jim scházely na Milana Kneifela.

 

Po dvou sprintech se Michal s Gabrielou dělí o vedení ve třídě právě s Ducháčkem a také ve skupině A je situace nesmírně vyrovnaná. Na čele jsou čtyři posádky se shodným bodovým ziskem a posádka bílé fabie mezi nimi nechybí. A další program? Zatím to vypadá na kompletní seriál ve sprintrally a pokud se podaří to, co si všichni moc přejeme, objevíme se i na vybraných podnicích velkého mistrovství," uzavřel Michal Hora.

 

 

 

Milan Hauer

Motorsport-review.cz

 

TISKOVÁ INFORMACE KBS MOTORSPORT


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Hustopeče od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose