www.car.cz
 

Také letos v rámci AUTOTECU : Automobil 4x4 roku 2006
     21.4.2006 19:09 - tisková zpráva


Automobil 4x4 roku 2006

Již několik let je tradicí, že je na Mezinárodním veletrhu užitkových vozidel Autotec vystavována prakticky kompletní nabídka automobilů s pohonem všech kol na českém trhu. Vydavatelství časopisu 4X4 Automagazín ve spolupráci s veletrhem Autotec letos připravuje již pátý ročník ankety Automobil 4X4 roku 2006.

Není ovšem čtyřkolka jako čtyřkolka. Velký boom terénních automobilů v posledních letech zvýšil samozřejmě jejich podíl na všech světových trzích od USA po Japonsko. Zájem kupujících samozřejmě láká výrobce, kteří nabízejí stále nové modely a také hledají další skuliny na trhu. Jestliže terénní automobily šlo před šesti lety přesně definovat od tzv. salónních off-roadů, které dostaly označení SUV, dnes je situace úplně jiná.

Souhrnně je možné tyto automobily označovat jako crossover, protože na každém z nich najdete něco, co je řadí jak mezi čtyřkolky, tak mezi velkoprostorové automobily, luxusní sedany či rodinná kombi. Pravověrných terénních automobilů ubývá, respektive se vracejí tam, kde bylo jejich místo dříve – mezi speciální vozidla pro speciální činnost. Jejich čistě osobní a mnohdy velmi luxusní kolegové do terénu moc často ani nezavítají, ovšem předpoklady k tomu mají. V minulých ročnících vedly právě tyto předpoklady k rozdělení jednotlivých kategorii se symbolickými názvy SUV, Off road a Pick up.

Posledně jmenovaná kategorie se nemění, pro vozidla patřící do škatulek „Off-road“ a „SUV“ je však potřeba najít nové rozdělení, protože rozdíly mezi jednotlivými modely jsou tak nepatrné, že je rok od roku těžší najít přesně stanovitelná kriteria, která určí, kam který model patří. A tak se naším základním kriteriem pro rozdělení stala pořizovací cena. Konkrétně jsme zjistili, že funkční hranicí se stal magický jeden milion korun, a tak jsme vyhlásili naši anketu ve třech kategoriích


Kategorie A (off-road a SUV)

Automobil 4x4 roku 2006 s pohonem všech kol v základní pořizovací ceně do jednoho miliónu korun "

Kandidáti: Fiat Panda 4x4, Fiat Sedici, Ford Maverick, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Hyundai Tucson, Jeep Wrangler, Kia Sportage, Kia Sorento, Lada Niva, Land Rover Freelander, Land Rover Defender, Mazda Tribute, Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail, Renault Kangoo 4x4, Ssang Yong Kyron, Ssang Yong Rexton, Subaru Forester, Subaru Outback, Suzuki Grand Vitara, Suzuki Ignis, Suzuki SX4, Toyota RAV4


Kategorie B (off-road a SUV)

Automobil 4x4 roku 2006 s pohonem všech kol v základní pořizovací ceně nad jeden milión korun

Kandidáti: Audi Q7, Audi allroad quattro, BMW X3, BMW X5, Cadillac SRX, Cadillac Escalade, Jeep Cherokee, Jeep Grand Cherokee, Jeep Commander, Land Rover Discovery 3, Lexus RX, Mercedes-Benz třídy ML, Mercedes-Benz třídy GL, Mercedes-Benz třídy R, Mitsubishi Pajero, Nissan Patrol, Nissan Pathfinder, Nissan Murano, Porsche Cayenne, Toyota Land Cruiser, Toyota Land Cruiser 100, Volkswagen Touareg, Volvo XC70, Volvo XC90


Kategorie C

Pick-up roku 2006 - užitkové terénní automobily s pohonem všech kol.

Kandidáti: Ford Ranger, Land Rover Defender, Mazda B-Fighter, Mitsubishi L200, Nissan Navara, Toyota Hilux.


Prezentace a vyhlášení výsledků

Anketa „Auto 4x4 roku 2006“ bude prezentována v celé řadě médií: hlavním odborným mediálním partnerem je 4x4 Automagazín, hlavním mediálním partnerem je Internetový server Aktuálně.cz a Automix, dalšími mediálními partnery je Internetový server Auto.Impuls, Auto-moto speciál, časopis Xstream a další tisková a elektronická média.

Prezentace bude probíhat v partnerských médiích od poloviny dubna 2004 formou anoncí a anketních přehledů nominovaných automobilů.

4x4 Automagazín připravuje od čísla 4/2006 do čísla 5/2006 přehled soutěžících automobilů včetně odpovědného lístku.

Celá akce vyvrcholí společenským galavečerem při příležitosti zahájení veletrhu Autotec 2006 za účasti zástupců importérů a pozvaných hostů s vyhlášením výsledků. Kompletní výsledky a hodnocení budou také zveřejněny ve 4x4 Automagazínu 7-8/2006 a v partnerských médiích.

 


PR


 
 
Fotogalerie:   Představení Matador Motorsport Týmu od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose