www.car.cz
 

Martin Kožmín a Míla Talaváňa v Hustopečích na výborném třetím místě
     20.4.2006 15:50 - tisková zpráva


TipCars Rally Team v Hustopečích

 

V předvelikonoční sobotu se uskutečnil druhý podnik letošního rallysprintového seriálu. Vše se odehrálo na vlhkých, uklouzaných tratích v okolí Hustopečí. Šotolinové cestičky mezi vinicemi  a proměnlivé počasí v průběhu seznamovacích jízd naznačovalo pneumatikovou ruletu. Ze startovní rampy sjely obě posádky TipCars Rally Teamu.

 

Martin Kožmín - Míla Talaváňa startovali  s číslem 17 a se svým Mitsubishi Lancer EVO VI. Těsně před devátou hodinou opustila hustopečské náměstí i posádka Marek Kulda - Zdenka Maroušková se Škodou Felícií třídy A5 z dílny p. Prášila. Pro obě dvojice byl Hustopečský sprint první letošní soutěží.

 

Se záludností blátíček a posypů jsme bojovali nejvíc na RZ2, kde jsme měli opravdu namále. Po odstoupení několika favoritů a nakonec i  Karla Trojana po 5.vložce jsme se dostali na bronzovou příčku, ale jen s deseti vteřinami na Jelínka. Čekal nás závěrečný finiš - nesměli jsme chybovat a nesměli jsme zpomalit. Nakonec jsme vybojovali ještě dalších 5 vteřin.

 

Jsme naprosto spokojeni. Dopadlo to fajn, měli jsme štěstí. Podržela nás technika i teamové zázemí. V Hustopečích se nám líbilo, v sobotu se dosud proměnlivé počasí umoudřilo a organizačně byl závod velice dobře zvládnutý, bylo znát, že tento podnik připravil člověk, který  rally a jejím jezdcům rozumí.“ Tolik Miloslav Talaváňa, navigátor třetího vozu v cíli.

 

Startovní číslo 69 vezli na dveřích svého vozu Marek Kulda se Zdenkou Marouškovou:

Jelo se rychle, ale s notnou dávkou opatrnosti. Štěrky, písky, bláto a podobné lahůdky jsme řešili v každé druhé zatáčce. Na třetím rychlostním testu jsme na chvíli opustili trať a tím i průběžné třetí místo ve třídě. Vůz nebyl nijak vážně poškozen, tak jsme bojovali dál. Na RZ4 jsme přidali další třetí čas v A5, ale bohužel v druhém průjezdu Divácké selhal motor a rally pro nás skončila.“

 

Pro TipCars Rally Team dopadla Agrotec Würth Rally Hustopeče nad očekávání dobře. Stínem nad veleúspěšným tažením soutěží zůstává odstoupení posádky Kulda – Maroušková kvůli technické závadě na voze.

 

Dalším podnikem MČR v rallysprintech je ve dnech 12. – 13. května Autonova Rally Tišnov, kde první posádka teamu avizuje svůj premiérový start s Lancerem osmé evoluce.

 

Všem příznivcům, partnerům a fanouškům teamu ještě připomínáme sobotní TipCars Tuning Show v Kopřivnici, kde je pro veřejnost připraven bohatý sportovní a kulturní program.

 

Více informací o celé akci a časový harmonogram je k dispozici na www.tiler-tuning.cz.

 

Tisková zpráva TipCars Rally Team


 
 
Fotogalerie:   II. Agrotec Würth rally 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose