www.car.cz
 

Intermoto Czech Klaffi se vydává ke třetímu závodu . Konečně v Evropě
     18.4.2006 22:45 - tisková zpráva


Po více jak měsíční přestávce, vyplněné testováním ve Valencii, se královéhradecký tým Intermoto Czech Klaffi vydává ke třetímu závodu této sezóny, kterým bude první evropský podnik Mistrovství světa třídy supersport.


O týmu

Během pauzy mezi druhým a třetím závodem světového šampionátu supersportů absolvoval tým Intermoto Czech Klaffi oficiální testování promotéra světového šampionátu, které proběhlo právě na okruhu Ricarda Torma v Cheste u Valencie. Velmi dobrou formu na tomto španělském okruhu ukázal William de Angelis, který skončil v celkovém pořadí testování na osmém místě. Tomáš Mikšovský se ve Valencii představil také a mezi třicítkou jezdců nakonec obsadil 21. místo. Vylepšit tuto pozici se pokusí nymburský jezdec společně se svým sanmarinským kolegou již o nadcházejícím víkendu, kdy je ve Valencii na programu třetí kolo světové série supersportů.

Poprvé v této sezóně se v královéhradeckém týmu představí mladý Honza Prudík, který bude hájit barvy týmu Intermoto Czech Klaffi v evropském šampionátu třídy Superstock 600, jenž se stejně jako v loňském roce pojede v rámci všech evropských závodů WSBK.O letošní sezóněV katarském Doha získal tým Intermoto Czech Klaffi první letošní body, když William de Angelis dokončil supersportový závod na třináctém místě.

Tomáš Mikšovský po boji v početné skupině dojel na sedmnácté pozici. Dalším závodem byl pro český tým australský Phillip Island, zde skončil William de Angelis těsně za body, když cílem projel na šestnáctém místě. Tomáš Mikšovský tento závod po kolizi s jiným jezdcem nedokončil. V celkovém pořadí patří Willymu se třemi body sedmnácté místo.

O počasí

Předvídat počasí je vždy velmi náročné. Náročný by měl být z hlediska meteorologů  i víkend ve Valencii, kde by se měly všechny tři dny halit do deštivých mraků, ze kterých bude velmi často k zemi padat pro motocyklové závodníky nepříznivá tekutina - voda. Teploty by se pak měly dostat na hranici osmnácti stupňů Celsia.

O okruhu

Okruh Ricardo Torma v Cheste u Valencie je jedním z nejpomalejších v celém šampionátu World Supersport. Okruh je poměrně nový, byl dokončen teprve v roce 1999 a hned dostal jméno po bývalém mistru světa třídy 50 ccm Ricardo Tormovi, který zemřel na leukémii.

Doslova světovým unikátem jsou divácké ochozy, které ze všech svých více jak 100 000 míst zaručují pohled na 90% celkové délky okruhu. Po dojezdu závodu zde vždy propuká velké "peklo" s největší raketovou a dělobuchovou show v celé Evropě.

Okruh Ricardo Torma je svou charakteristikou, kde je na velmi malém prostoru naskládáno celkem 14 zatáček, velmi náročný na fyzickou přípravu jezdce, dobré nastavení podvozku motocyklu, které zabezpečí stabilitu při neustálé změně směru jízdy, ale i na výborné brzdy do zatáček a akceleraci při výjezdech z nich.

 Uprostřed betónových tribun připomínajících spíše fotbalovou arénu je většina zatáček pomalých, je zde 9 levých a 5 pravých zatáček o poloměru od 30 m do 250 m. Cílová rovinka měří 876 metrů. Okruh leží na rovině, přesto je zde několik náznaků převýšení s maximálními hodnotami 5,33% u klesání a 3,58% u stoupání. Šířka okruhu je 12 metrů, po startu čeká jezdce jako první levá zatáčka.

         O nejlepších časech

Rekordy okruhu pro třídu Supersport:1:38,874 - oficiální rekord /Alessio Corradi - 2003/1:37,674 - nejrychlejší kolo /Fabien Foret - 2002/Absolutní rekordy - Superbike:1:35,007 - oficiální rekord /Neil Hodgson - 2003/1:34,633 - nejrychlejší kolo /Neil Hodgson - 2003/Absolutní rekordy - MotoGP:1:33,043 - oficiální rekord /Marco Melandri - 2005/1:31,874 - nejrychlejší kolo /Sete Gibernau - 2005/

Nejrychlejší kolo jezdce týmu Intermoto Czech Klaffi:1:38,970 - William de Angelis /2006/Intermoto Czech Klaffi TeamWorld Supersport Championship

www.klintermoto.cz&Petr Štola

PR Moto Road Racing Agency

www.racing-foto.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Würth rally Hustopeče 2006 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose