www.car.cz
 

FIA GT 4 2009: Vladimír Hladík míří do belgického Zolderu
     20.8.2009 00:27 - tisková zpráva


Hladík vylepšil auto a chce útočit na osmičku

Páté „dostaveníčko“ si o víkendu dají nejlepší evropští okruhoví závodníci v belgickém Zolderu. Tam dvěma závody pokračuje také seriál Evropského poháru GT4. České barvy v něm bude hájit Vladimír Hladík, první jezdec brněnské stáje TechFuture.

Na trať vyrazí coby desátý muž celkového pořadí. V předchozích osmi závodech dojel pětkrát na bodovaném místě a získaných 14 bodů považuje za objektivní “sklizeň“.
„S těmito body a desátou příčkou mohu být vcelku spokojený. Celou tuto sezónu beru spíš jako seznamovací s tímto seriálem, za jakési oťukávání soutěže i vlastních možností. Proto také nejedu celý seriál. Celková desátá příčka byla spíš přáním než cílem,“ konstatuje Hladík.

Jenže dosud solidní průběh sezóny velí ambicióznímu závodníkovi pomýšlet na ještě lepší konečné „účtování“. A nejen proto. V minulých dnech stáj konečně obdržela kýžené kity na svůj Aston Martin V8 Vantage a jezdec je doslova nadšený.

„Jsou to věci z GT dvojky a jsou úplně krásný,“ libuje si Hladík a pokračuje: „Po prvních testech mám opravdu dobrý pocit a moc se do Belgie těším. Proto bych chtěl v obou jízdách zase bodovat a přiznávám, že s tímto vylepšením bych už chtěl současnou pozici vylepšit v konečném pořadí alespoň o dvě příčky,“ odhaluje závodník své plány do závěru seriálu. Dodejme, že poslední příčkou, která bere body, je osmé místo.

Oba závody se jedou v sobotu a celý podnik má trochu netradiční program, který se závodníkům ale příliš nezamlouvá.

„Tréninky a kvalifikace jsou na pořadu ve čtvrtek a v pátek je volno. To skutečně není pro jezdce optimální, rozbijí to celý týdenní tréninkový rytmus. V pátek, obrazně řečeno, není do čeho píchnout. Na druhé straně je to pro všechny stejné, takže to tak musíme brát a rozhodovat bude i to, kdo se tomuto programu nejlépe přizpůsobí. V každém případě chci v tréninku a v kvalifikaci jezdit hodně rychle a doladit všechno, co ještě doladit potřebujeme. Na dokonalé sžití se v upraveným autem opravdu nebylo moc času,“ doplňuje Hladík.

Brněnský jezdec bude v Zolderu závodit podruhé, nicméně podle svých slov se ve čtvrtek bude také ještě seznamovat s tratí.

„Loni jsem tady jel Clio cup, ale to je úplně o něčem jiném. V hrubých rysech trať samozřejmě znám, ale pro toto auto si ji musím ještě více „přečíst“. Věřím, že se to podaří a že dokážu prodat opravdu náročnou přípravu, včetně nových technických vylepšení vozu,“ dodal Hladík.

Po Zolderu bude Evropský pohár GT4 pokračovat 13. září v portugalském Algarve, samozřejmě s Hladíkovou účastí.

 


Zdeněk Vlach
Mluvčí stáje TechFuture


 
 
Fotogalerie:   Momenty ze závodů divize D4 v Mostě objektivem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose