www.car.cz
 

Také Václav Pech se chystá a těší na víkendovou Barum rallye
     20.8.2009 00:21 - tisková zpráva


Pech má před sebou Barum rallye
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 19.8.2009

Již o nadcházejícím víkendu ožije Zlínský kraj největší evropskou motoristickou akcí u nás, kterou je legendární Barum rallye.

Tato soutěž je jedinou soutěží u nás, která je započítávaná do Mistrovství Evropy s nejvyšším koeficientem. Tato skutečnost přiláká každoročně do Zlína výkvět evropské soutěžní špičky. Letos přijede rekordní počet s nejnovějšími speciály S2000. V jejich obrovské konkurenci nebude však chybět ani plzeňská posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. - Petr Uhel, kteří zde již několikrát stáli na stupních vítězů.

Na Barumce nás tento rok čeká velká konkurence. Je přihlášeno více než 20 předních posádek, které pojedou na moderních vozech kategorie S2000. I když boj proti této přesile bude těžší než kdykoliv předtím, věříme, že naše pečlivě připravené produkční mitsubishi vydrží bez závad. Barumka je hodně členitá a proto máme auto s nastavením podvozku jak na rozbitý a rozskákaný asfalt, tak na pěkný. Musíme však počítat i s variantou deště, kdy máme připravené tlumiče s úplně jinou charakteristikou. Samozřejmostí je i mnoho druhů a variant pneumatik. Je to hodně složité,“ říká Václav Pech jun.

Celková příprava závodního vozu a jeho doprovodu na tento těžký závod trvá už měsíc. Významnou mezinárodní soutěží žije tento týden doslova celé Zlínsko. Fanoušci čekají na svoje oblíbené posádky již při seznamovacích jízdách a loví podpisy hvězd, kde se dá. EuroOil team svým fanouškům sbírání autogramů trochu ulehčil a proto připravil na čerpací stanici EuroOil v Napajedlích setkání a autogramiádu s Václavem Pechem a Petrem Uhlem, kam se zároveň dostavili i výherci soutěže vypsané za odběr pohonných hmot.

Ti získali řadu propagačních předmětů a jeden z nich dostal slíbené svezení v ostrém závodním mitsubishi na oficiálním shakedownu v pátek. Čerpací stanici v Napajedlích bude zdobit maketa závodního vozu posádky Pech – Uhel, celý víkend.

„Podpora fanoušků je pro nás důležitá a proto všechny naše příznivce srdečně zveme na trať nebo do servisní zóny v Otrokovicích a věříme, že budou v záplavě ostatních vidět a pořádně slyšet,“ dodává Václav Pech jun.

Už v pátek 21. srpna ve 21:00 odstartuje první vůz do divácké městské rychlostní zkoušky v centru Zlína. To největší závodění se ale odehraje v následujících dvou etapách Barum rallye v sobotu a v neděli o celkové délce 652 kilometrů.

Do cíle na Náměstí Pod Velkým Kinem přijede první posádka podle plánu v neděli v 16:07.


www.VaclavPech.cz  


 
 
Fotogalerie:   Finské létání a vyhlášení výsledků - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose