www.car.cz
 

Letošní motocyklová GP v Brně bez závažnějších problémů
     18.8.2009 11:12 - tisková zpráva


Rušno, nicméně bez závažnějších problémů. Asi tak by mohla znít nejstručnější charakteristika letošního ročníku Grand Prix ve srovnání s minulými ročníky. V několika případech museli strážníci, kterých bylo po celou dobu opatření nasazeno do služby 200, vyjíždět k bujarým návštěvníkům, kteří svým hlučným projevem rušili noční klid v Bystrci i Žebětíně.

Ve dvou případech hlídky MP narazily na stanování některých návštěvníků Velké ceny mimo povolená místa.

Např. devětačtyřicetiletý muž z Hradce Králové tak byl v sobotu strážníky upozorněn, že jeho stan postavený za protihlukovou stěnou u kolejiště v Obvodové ulici nestojí na právě adekvátním místě a proto byl hlídkou poučen, aby se přesunul do kempu. Pouze dva neukáznění řidiči zaparkovali své vozy na lesní cestě. V 11 případech se na strážníky obrátili zahraniční návštěvníci motocyklových závodů s žádostí o pomoc v situacích, kdy potřebovali poradit s parkováním anebo nalezením vhodného místa k ubytování.

V centru města, kam se chodili „motorkáři“ o víkendu bavit, se strážníkům podařilo zadržet dvakrát pachatele, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestných činů. V prvním případě zahlédli strážníci provádějící kontrolní činnost v České ulici prchajícího mladíka, kterého pronásledoval jednapadesátiletý muž a křičel „ Zastavte toho zloděje“ !

Hlídka proto třináctiletého mladíka okamžitě zadržela a od muže se dozvěděla, že viděl jak tři mladíci v České ulici ukradli obsluze zmrzlinového stroje peníze z kasičky. Hlídka MP proto kontaktovala obsluhu a ta hlídce uvedla, že skutečně kasičku s penězi měla vedle sebe na dosah ruky u stroje na zmrzlinu.

Dále strážníci zjistili, že z kasičky byla odcizena peněžitá částka v hodnotě cca 300,- Kč. To vše se stalo při samotném obsluhování jednoho ze tří chlapců. Poté se dali všichni tři na útěk. Vše uviděl jednapadesátiletý svědek, který čekal ve frontě na zmrzlinu a začal jednoho z nich pronásledovat až k hlídce MP. Na dotaz, zda se jedná o pachatele krádeže, odpověděl muž, že se jedná o jednoho ze tří pachatelů. Hlídka vyzvala třináctiletého mladíka ke kontrole totožnosti, na což mladík sdělil, že nemá doklady z důvodu, že je mladší 15 let. Případem se nyní zabývá PČR.

Ve druhém případě se jednalo o zadržení devatenáctiletého mladíka, který v sobotu v Běhounské ulici ve tři ráno fyzicky napadl čtyřiadvacetiletého muže. Útočník byl strážníky po několika minutách dopaden a k napadení muže se přiznal. Zraněný muž skončil s krvácejícím poraněním v péči lékařů.

V neděli dopoledne se brněnským strážníkům podařilo zadržet policií hledaného muže. Dotyčnému se vymstilo přílišné holdování alkoholu. Opil se totiž na tolik, že skončil v nemocnici na ošetření. Když posléze ze strany lékařů padlo rozhodnutí o mužově převozu do protialkoholní záchytné stanice, byli na místo přivoláni i strážníci. A ti se začali zajímat o mužovu totožnost. Ačkoli dotyčný u sebe neměl doklady, podařilo se nakonec hlídce zjistit, že po muži bylo vyhlášeno policejní pátrání. Poté byl dotyčný předán do rukou republikových policistů.

 


Kapitančiková Denisa, MPB


 
 
Fotogalerie:   Pozvánka na dragstery do Hoškovic, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose