www.car.cz
 

Petr Fulín na německém Nürburgringu na deváté příčce
     18.8.2009 00:28 - tisková zpráva


Petr Fulín na Nürburgringu nenavázal na své zlato, ale dojel v první desítce

Seat Leon Supercopa - Nürburgring

Petr Fulín na Nürburgringu v první desítce


Seriál prestižního poháru Seat Leon Supercopa pokračoval o víkendu na německém Nürburgringu šestým podnikem a Petr Fulín z týmu Leon Supercopa Czech znovu bodoval v první desítce. Celkově sice plzeňský jezdec ve vyrovnané bitvě klesl ze sedmého na deváté místo, ale od šestého Němce Lugera ho dál dělí pouhých deset bodů.

Nürburgring patří k nejslavnějším evropským okruhům, a tak se tým Leon Supercopa Czech Petra Fulína a Ivana Vršinského na premiérovou bitvu v pohoří Eifel těšil. Navíc ve volném tréninku Petr Fulín zajel čtvrtý nejlepší čas, a tak slibný začátek naznačil, že by se mohl dařit stejně jako při posledním víkendu na Oscherslebenu, kde Petr slavil první pohárové vítězství. Jenže už v kvalifikaci se ukázalo, že jezdce čeká další nesmírně vyrovnaná bitva.

Třináct jezdců skončilo v jedné sekundě. Petr obsadil deváté místo, Ivan byl šestnáctý. „Pro mne zcela nová trať se mi líbila, ale s nastavením auta jsme přece jen měli proti zkušenějším soupeřům menší problémy. Leon byl v zatáčkách neotáčivý, a tak jsem nepatrně ztrácel. V tak vyrovnaném jezdeckém poli, kde rozhodujíc setinky sekundy se to pak projevilo na výsledném čase. Obsadil jsem deváté místo“, řekl Petr Fulín.

K nedělní pole position chyběl málo
V prvním závodě měl ale Petr dobrý start a rychle se posunul na šesté místo, když se na chvíli dostal i před vedoucího jezdce šampionátu Němce Marschalla. „V dalším souboji jsem ale klesl na sedmé místo. Nechtěl jsem v úvodu přece jen tolik riskovat. Pak jsem se soustředil na útok na šestou pozici, která by znamenala ve druhém závodě pole position. Jezdil jsem v těsném kontaktu za soupeřem přede mnou, zkoušel se prosadit, ale nevyšlo to. Marschall byl pátý a já sedmý“, poznamenal Petr k úvodnímu pohárovému závodu na Nürburgringu. Ivan skončil sedmnáctý.

Luger si rukavičky nevzal
Start druhého závodu Petrovi opět vyšel, ale pak přišel ostrý a nepříliš sportovní útok Lugera, se kterým Petr bojuje o šesté místo v celkové klasifikaci. Německý jezdec několikrát trefil zezadu Petra, auto šlo do smyku. Petr to nakonec ustál, ale klesl na deváté místo, na kterém projel i cílem. „Luger jel hodně nevybíravě. Dal mi bodyček, pak ještě dva, moje auto šlo do smyku, postavilo se kolmo k trati a já byl rád, že jsem mohl vůbec pokračovat.

Čekal jsem, že dostane penalizaci za takový způsob jízdy, ale nic se nestalo. Nikdo si ničeho údajně nevšiml. A on se ani nepřišel omluvit. Nebýt tohoto souboje, tak to bylo z mého pohledu velice poklidné závodění. V prvním kole se vždy pořadí ustálilo a do cíle už se nic neměnilo. Proti Oscherslebenu malinko nuda i z pohledu fanoušků. Souboj o šestou příčku ale nevzdáváme, Luger má jen deset bodů k dobru“, řekl Petr Fulín. Ivan závod nedokončil.

Do konce seriálu ještě zbývají dva podniky – v Dijonu a na Hockenheimringu


Tisková zpráva týmu Leon Supercopa Czech
PR


 
 
Fotogalerie:   Seat Leon Supercopa 2009: Petr Fulín zlatý na Oscherslebenu, foto týmu P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose