www.car.cz
 

Ve Zlíně o víkedu překvapivě bez zraněného Poláka Lukasze Habaje
     18.8.2009 00:24 - tisková zpráva


Ve Zlíně nepojede největší favorit na zisk finanční prémie CRT Lukasz Habaj

Citroën Racing Trophy – Barum Rally bez Habaje

Největší a nejnabitější soutěž roku, do seriálu IRC opět zařazená zlínská Barum Rally je za dveřmi a v rámci tohoto 39tého ročníku slavného podniku se odehraje už třetí kolo projektu Citroën Racing Trophy. Ze seznamu přihlášených však nedávno vypadl největší favorit na zisk finanční prémie, Polák Lukasz Habaj.

Na vině tohoto nenadálého zrušení startu na „Barumce“ je zranění polského jezdce. Ten si totiž nešťastně poranil ramenní kloub při jízdě na motokrosovém motocyklu.
„Jsem obrovsky zklamaný, na Barum Rally jsem se opravdu moc těšil, měl to být vrchol mé letošní sezony. Na motorce jsem si chtěl zatrénovat a posílit tím svou fyzičku, ale nešťastně jsem upadl a zranil se. Bohužel to není nic lehkého a vypadá to, že mimo hru budu až do konce letošního roku,“ komentuje nešťastný moment Lukasz Habaj.

Do boje o 15.000 Euro, což je částka vypsaná na každou soutěž letošního Mediasport MMČR v rally, tak nastoupí čtveřice posádek, která to však tentokrát bude mít opravdu těžké. Ve startovní listině je totiž velká spousta rychlých dvojic s vozy třídy A7 a ty se do Citroën Racing Trophy započítávají.

O finanční prémie od 500 do 4.000 Euro tak zabojují domácí Lukáš Pondělíček, Antonín Matys, Tomáš Pletka a znovu i slovenský mladík Michal Ballay.

Barum Czech Rally Zlín 2009 startuje už v pátek večer 21. srpna a to diváckou speciálkou v centru Zlína. Barumka letos dohromady obnáší 15 rychlostních zkoušek o celkové délce téměř 255 kilometrů. Konečné výsledky budou známy v neděli odpoledne.

 


Martina Bedrnová
PR manager
Citroën Česká republika, s.r.o.

Total a BFGoodrich jsou partnery CITROËN RACING TROPHY.
Partnery CRT v ČR jsou dále také společnosti PSA Finance Česká republika a OMD.
PR


 
 
Fotogalerie:    Evropské hvězdy se chystají na Barumku 09, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose