www.car.cz
 

Barumka 2009: Oficiální program od úterý na Zlínsku v prodeji
     17.8.2009 09:28 - tisková zpráva


Oficiální program barumky přišel do prodeje!

Od úterý 11. srpna 2009 je k dostání na vybraných místech a čerpacích stanicích ve Zlínském kraji oficiální program Barum Czech Rally Zlín. Svým rozsahem a obsahem se jedná o ojedinělou publikaci čítající celkem 164 stran! Zájemci v něm naleznou česky i anglicky psané informace o letošním ročníku, který je opětovně zařazen do prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) pod mediálními křídly satelitní stanice Eurosport.

Přečíst si v něm můžete například profily předních jezdců jako jsou Kris Meeke – Irská hvězda roku, Giandomenico Basso – Ve službách Fiatu nebo Roman Kresta – Ve Zlíně se pojede malé mistrovství světa. Loňský vítěz Freddy Loix z Belgie v rozhovoru prozradí, jak se mu líbí barumka a který povrch má při rally nejraději. Pozornosti čtenářů by určitě neměla ujít ani důkladná analýza letošního ročníku seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC), dále rozsáhlý článek věnující se Intercontinental Rally Challenge (IRC), detailní představení vozů všech registrovaných značek kategorie Super 2000 v IRC a článek k Mediasport Mezinárodnímu mistrovství České republiky v rally 2009 (MMCR) s názvem Šampionátu dominuje Roman Kresta. )

Obsáhlý prostor v programu je věnován úspěšnému působení českého továrního týmu Škoda Motorsport v letošním seriálu IRC a čtenáři si přečtou dále obsáhlý materiál o jezdci Janu Kopeckém. Nechybí ani ohlédnutí za loňským ročníkem Barum rally Zlín pod názvem Značka Peugeot ve Zlíně kralovala, stáj Kronos posbírala vavříny nebo informace o Star rally, hvězdné exhibiční rally historiků. Nechybí ani materiál věnující se rodinnému klanu Valoušků, který se sejde na barumce nebo úsilí zádveřického jezdce Antonína Tlusťáka získat evropský titul dvoukolek.

V obsáhlém materiálu je čtenářům představena osmatřicetiletá historie zlínské rally. V dosavadní historii pouze čtyři jezdci vyhráli ve Zlíně třikrát, a to Vladimír Hubáček, John Hauglang z Norska, Enrico Bertone z Itálie a Roman Kresta. Historii barumky si fandové přečtou v článku Osmatřicetiletá historie barumky od Halmazni k Loixovi.

Důležitou součástí programu jsou informace pro fanoušky. Týkají se především bezpečnostních zón pro diváky a pravidel bezpečnosti při sledování rally. Uvnitř programu mohou čtenáři nalézt kompletní mapy tratě Barum Czech Rally Zlín, mapy jednotlivých rychlostních zkoušek s podrobným popisem a s upozorněním na atraktivní divácká místa včetně snímků všech diváckých míst. Samozřejmě nechybí ani podrobný časový harmonogram rally. Obsah programu Barum Czech Rally Zlín zpestří zajímavé snímky závodníků v netradičním prostředí.

Například otrokovický jezdec Pavel Valoušek a Bryan Bouffier z Francie se představí na divadelních prknech, co znamenají svět. Fanoušci motoristického sportu se mohou těšit i na velké množství kvalitních snímků z podniků evropského šampionátu nebo seriálu IRC. Pod názvem článku Kouzlo rally ve fotografii zde najdeme rovněž představení předního fotografa Petra Luska. Nechybí ani portréty téměř padesáti jezdců, které mohou příznivci soutěžního sportu využít při autogramiádě. Stejně jako v minulosti, i nyní proběhne během Barum Czech Rally Zlín tradiční divácká fotosoutěž.

Oficiální program Barum Czech Rally Zlín vydává společnost Rallye Zlín s.r.o. ve spolupráci s Agenturou ZLIN PRESS production, prodejní cena je stanovena na 70 Kč. Přesný seznam prodejních míst programu naleznete na internetové stránce www.CzechRally.com. Součástí programu je i seznam přihlášených posádek, kde figuruje celkem 119 soutěžících z 20 států! Do České republiky se sjede nejkvalitnější startovní pole v historii v čele 25 vozů kategorie Super 2000!

Program barumky lze zakoupit i v průběhu samotné soutěže například v informačním středisku soutěže, které najdete ve 3. etáži budovy 21, Baťově mrakodrapu nebo na všech prodejních místech.


Ve Zlíně 16. srpna 2009 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
Barum Czech Rally Zlín

PR


 
 
Fotogalerie:   Fotosoutěž k Barum rallye 2008 - vítězné foto

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose