www.car.cz
 

Blížící se Barum Czech Rally hlásí samá NE NEJ v rámci ME i IRC !!!
     17.8.2009 00:03 - tisková zpráva


Barum Czech Rally Zlín 2009 nabídne nejkvalitnější startovní pole letošní sezony v ME i IRC !!!

Do Zlína míří hvězdné jezdecké obsazení

Letošní Barum Czech Rally Zlín nabídne nejkvalitnější startovní pole letošní sezony v seriálu Mistrovství Evropy v rally a Intercontinental Rally Challenge. Pořadatelům se do uzávěrky přihlášek přihlásilo celkem 119 posádek z 20 států.

Na seznamu přihlášených najdeme celkem 25 vozů kategorie Super 2000, což je neoficiální světový rekord. Do Zlína míří kompletní špička evropského šampionátu a seriálu IRC. Diváci uvidí nejkvalitněji obsazený podnik v dosavadní historii automobilových soutěžích na českém území!

K největším favoritům patří vedoucí jezdec průběžného pořadí Intercontinental Rally Challenge Kris Meeke na voze Peugeot 207 S2000 z Velké Británie týmu Peugeot UK. Třicetiletý rodák ze Severního Irska letos vyhrál tři podniky IRC, když triumfoval v Brazílii, na Azorských ostrovech a v Belgii. Tradičně silná sestava se představí v barvách továrního týmu Peugeot Team Belux na vozech Peugeot 207 S2000 z belgické stáje Kronos. Loňský obhájce prvenství Freddy Loix z Belgie a Nicolas Vouilloz z Francie, úřadujicí šampion seriálu IRC a vítěz barumky před dvěma lety. Po letech se objeví ve Zlíně český tovární tým Škoda Motorsport, který si úspěšně vede v seriálu IRC s vozy fabia S2000.

Barvy českého týmu bude vedle Jana Kopeckého na voze Škoda Fabia S2000 hájit finský pilot Juho Hänninen, který se pyšní nejvyšší prioritou FIA A a na dveřích poveze startovní číslo 1. Mladoboleslavský tým bude mít podél tratě rychlostních zkoušek velké zástupy fanoušků. V barvách italského továrního týmu Abarth se představí na vozech Fiat Grande Punto S2000 asfaltový specialista Giandomenico Basso a úřadující evropský šampion Luca Rosetti z Itálie. Do Zlína přijede i pravidelný účastník mistrovství světa Jevgenij Novikov z Ruska na voze Škoda Fabia S2000 italského týmu A-Style.

Velkým lákadlem pro diváky bude malajská značka Proton s modelem Satria Neo, když za volant vozu S2000 z dílen MEM usednou Guy Wilks z Velké Británie a Bryan Bouffier z Francie. Na startu barumky se objeví i další přední zahraniční jezdci jako jsou Andreas Mikkelsen z Norska (Opel Corsa OPC S2000), Poláci Leszek Kuzaj, Michal Solowow (oba Peugeot 207 S2000), Grzegorz Grzyb (Fiat Punto Grande S2000), Ital Corrado Fontana, Maďar János Tóth jr. (oba Peugeot 207 S2000), Rakušan Franz Wittmann jr., Slovák Peter Gavlák, Ukrajinec Jurij Protasov (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) a další.

Fanoušci soutěžního sportu se mohou těšit vedle Kopeckého na kompletní českou špičku. Trojnásobný vítěz barumky, třiatřicetiletý rodák z Trnavy na Zlínsku Roman Kresta pojede opět na voze Peugeot 207 S2000 v barvách Tescoma Rally Team s cílem napravit loňský neúspěch, kdy odpadl po havárii v samotném začátku sobotního dne. Na čelní příčky pomýšlí i Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) nebo Pavel Valoušek (Škoda Fabia S2000).

Černým koněm soutěže může být Martin Prokop, letošní juniorský mistr světa, který vyhrál projekt BF Goodrich Drivers Team, jehož cílem je uskutečnění startu českého jezdce v továrním peugeotu stáje Kronos. Divákům se dále představí Jaromír Tarabus, Jaroslav Orsák (oba Fiat Grande Punto S2000), Roman Odložilík (oba Peugeot 207 S2000), Vladimír Barvík, Karel Trojan, Jan Jelínek, Václav Arazim, Karel Trojan, Milan Pantálek (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Vojtěch Štajf, Daniel Běhálek (oba Subaru Impreza) a další.

Silné pole se očekává i mezi dvoukolkami. O evropský titul zápolí Antonín Tlusťák (Citroën C2 1600) a Bulhar Todor Slavov (Renault Clio R3). V seriálu IRC se poperou o cenné body Marcel Piepers z Holandska, Martin Knudsen z Dánska (oba Honda Civic Type R3), Denis Millet z Francie (Peugeot 207 R3), a další.

Vedle Tlusťáka se objeví ve startovním poli i další „šestnáctistovky“ jako například čeští jezdci Jan Šlehofer (Fiat Punto S1600), Milan Kneifel (Suzuki Ignis S1600) a Petr Zedník (Ford Fiesta S1600). Na přední příčky v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou pomýšlí i Lubomír Minařík a Jan Sýkora (oba Renault Clio R3).

Každopádně letošní Barum Czech Rally Zlín slibuje mimořádný divácký zážitek a hodnotný motoristický sport! První jezdci se objeví ve Zlíně již během pondělního dne.


Ve Zlíně 15. srpna 2009 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
Barum Czech Rally Zlín



 
 
Fotogalerie:   Fotosoutěž k Barum rallye 2008 - vítězné foto

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose