www.car.cz
 

VW Polo Cup 2009 :Tomáš Mičánek skončil na Nürburgringu až čtrnáctý
     16.8.2009 22:39 - tisková zpráva


Až čtrnácté místo obsadil brněnský jezdec Tomáš Mičánek na okruhu Nürburgring v sedmém pokračování devítidílného seriálu Volkswagen Polo Cup. Po tomto výsledku neskrýval Tomáš zklamání, neboť před závodem pomýšlel na umístění v první desítce. V optimismu ho držely i časy z tréninků, v nichž se pohyboval okolo osmého místa. V průběžné klasifikaci Tomáš Mičánek klesl na 11. místo.

"Moc mi to tentokrát nešlo. Možná jsem měl jít více do rizika v prostřední části závodu, kdy přede mnou plachtil jeden ze soupeřů. Bál jsem se jej předjet a sundal jsem nohu z plynu. Zpomalil jsem a v tu chvíli mě přeskočilo několik jezdců za mnou," posteskl si Tomáš, který se jednu chvíli propadl dokonce až na 22. místo.

S výkonem svého syna nebyl spokojen ani šéf stáje Jiří Mičánek senior. "Závodil. Ale výkon byl mizerný. Kolem něj se výsledkově v tréninku motali dva Indové, kteří skončili v první desítce. Tomáš měl na to, aby dojel okolo sedmého místa. Je to jako v životě, pokaždé to nevyjde. Do konce seriálu však ještě zbývají dva závody a bodů na rozdávání je ještě dostatek," uvedl Jiří Mičánek.

Nürburgring znamená pro Tomáše Mičánka velkou neznámou. Na tomto okruhu nikdy neměl, kromě oficiálního programu, možnost tréninku a testování.

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2009 a po oba dny úspěšný tým Mičánek Motorsport, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose