www.car.cz
 

Brno: Rosina míří za obhajobou titulu
     Pavel Jelínek


Jen dva týdny uplynuly od úvodního podniku letošního osmého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu v Mostě a všichni se již přesunují na Masarykův okruh u Brna. Zde se jedou další dva závody nejlepší domácí okruhové série v rámci LG Super Racing Weekendu Matador. Už mostecký podnik přitom naznačil, že letos toho k vidění bude rozhodně dost a dost.
Dramatický průběh hlavního závodu, v němž po kolizích a technických problémech odpadlo celkem devět vozů, naznačil, že nuda rozhodně hrozit nebude. Silně poškozené vozy museli po mosteckém víkendu opravovat mechanici Dušana Kobliška, Karla Volavky, Ivana Vršínského a Milana Maděryče. V Brně nastoupí také Adam Lacko, jemuž se tento termín nekryje s kalendářem evropského poháru tahačů. Jeho vůz, pilotovaný v Mostě Martinem Dlouhým, však taky utrpěl značné újmy. Nadaci Malina bude místo Romana Kresty tentokrát reprezentovat Daniel Landa, ale i v tomto případě bylo v dílnách mnoho práce na opravě zavěšení předních kol. Jistě opravena je už octavie Františka Doška. Prasklé lanko od plynu jej po startu hlavního závodu vyřadilo ze hry dokonce z první pozice.

„Doufám, že hlavní letošní příděl smůly jsem si už vybral a v Brně to bude lepší,“ naznačil naděje favorizovaný Jiří Jupa z Bohemia Racing Teamu, který loni skončil celkově druhý, ale letos je zatím až desátý, protože sprint vůbec nedokončil a hlavní závod v Mostě dojel na osmém místě. V průběžném bodování i v Poháru juniorů vedoucí Štefan Rosina mladší, mimochodem i loňský absolutní vítěz, stále cítí svůj handicap v cestování po Evropě. Na závodní víkend opět přiletí z Anglie, kde studuje. „Nemohu mezi závody trénovat jako soupeři. Nemyslím si ovšem, že by vůči mně kolegové cítili nějaký respekt, loňské vítězství bylo jen o malých bodových rozdílech. Když se podívám na letošní vyrovnané a kvalitní obsazení, spíš já sám cítím značnou dávku respektu,“ skromně dodal sedmnáctiletý student ze slovenského Púchova.

Jeho týmový kolega z Motorsportu Kopecký, Jiří Janák, celkově třetí a mezi juniory druhý, se netajil vděkem vůči týmovému vedení. „Hlavně Honza Kopecký nám dvěma se Štefanem v Mostě ledacos ukázal a vysvětlil. Brněnská trať je sice zase jiná, ale uvidíme, jak se nám podaří nové zkušenosti zúročit,“ přemýšlel.

Mezi mladíky určitě bude slyšet i o Michalu Matějovském, který evidentně jezdecky zraje. Celkově čtvrté a v bodování juniorů třetí místo pro něj znamená dobrý start sezóny. „Budu mít trochu problém s tím, že Adam Lacko, který s tahačem jezdí za náš Český Telecom Prima Team, tady v poháru octavií hostuje u ACA Koska Teamu a tím pádem to najednou bude můj nesmiřitelný soupeř,“ přiznal s úsměvem Michal.

Brněnský víkend bude rozhodně nabitý. V pátek se od 14,10 a 16,30 jedou půlhodinové volné tréninky a pak se i octavie seřadí na dráze jako dekorace pro velkou noční Matador Racing Fireworker Show 2004. Sobotní oficiální kvalifikace jezdci octavií absolvují ve 13,20 a pak v 17,25 hodin. Ke startu sprintu nastoupí v neděli v 10,15 a hlavní brněnský závod odstartuje až v 17,45 hodin.
(24.5. 2004)


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose