www.car.cz
 

Scania Fleet Management: Profesionální služby na flexibilní platformě
     1.1.2000 00:01 - Pavel Jelínek


Praha, 21. května 2004 – U příležitosti uvedení nové řady R představila Scania také ucelenou paletu rozšířených služeb Fleet Managementu. Nabídka zahrnuje správu vozového parku včetně četných analytických a monitorovacích funkcí, řízení dopravy s monitorováním polohy a zasíláním zpráv, zabezpečení proti krádeži pomocí alarmu, upozorněním na vyjetí ze zóny a mnohé další podpůrné funkce, které usnadňují řízení. Dva nové palubní osobní počítače (PC) představují kvalitní platformu i pro budoucí rozšiřování nabídky služeb.cheap rc cars

Scania Fleet Management – to jsou služby, které umožňují přizpůsobit podporu řidiče, bezpečnost řízení dopravy a management vozidel na míru každé přepravní společnosti. Paleta služeb na bázi otevřené IT architektury je vhodná pro všechny, od soukromých provozovatelů jednotlivých vozidel až po velké přepravní flotily.

Na společném standardu údajů o vozidlech pro potřeby systémů Fleet Managementu se shodli všichni významní výrobci nákladních automobilů v Evropě. Systém Scania lze proto osadit i do vozidel jiných značek. Je tedy možné vybavit stejným systémem celý vozový park a monitorovat ho prostřednictvím portálu Scania Fleet Management.

Otevřená architektura

Programové vybavení Scania Fleet Managementu, stejně jako systémy palubních počítačů, vycházejí z operačního systému Windows. Proto lze na stejném počítači snadno provozovat programy třetích stran, např. systémy managementu dopravy přizpůsobené potřebám zákazníků a komunikovat s nimi. Systémy jsou vhodné také pro účely školení a udržování vysokých standardů řízení.

Scania nabízí palubní počítače na bázi palmtopů a navíc zavádí dva pokročilé osobní počítače s dotykovou obrazovkou v robustním provedení – jeden výhradně pro řadu R a druhý pro vozy různých značek, včetně řady Scania 4.

Služby Fleet managementu

Dispečerské funkce jsou postaveny na prostředí internetu a uživatelsky přívětivém portálu Scania Fleet Management (Správa vozového parku Scania). Dispečerské webové rozhraní nabízí následující funkce:

 Sledování vozidla
 Zónový alarm
 Zasílání zpráv
 Určování polohy vozidla
 Informace o pohybu vozidla, včetně různých výkazů



Palubní kapesní počítače (Pocket PC)

Jako palubní počítač je na většině trhů nabízen kapesní počítač Compaq iPAQ s dotykovou obrazovkou, mimořádně kvalitním displejem, pohodlným uživatelským rozhraním a množstvím užitečných funkcí.

► Scania Communicator 100 je komunikační systém na bázi GSM, který umožňuje sledování údajů a polohy vozidel prostřednictvím dispečerského portálu. Lze jej doplnit tak, aby mohl přijímat příchozí telefonní hovory.

► Scania Interactor 100 se skládá z kapesního počítače připevněného k palubní desce, který komunikuje se sběrnicí vozidla CAN-bus. Umožňuje sledovat celou řadu parametrů a vytvářet záznamy pro účely porovnání řidičů, vyhodnocování tras, spotřeby paliva, stylu jízdy apod.. Při analýze údajů je palmtop synchronizován s dispečerským počítačem. K dispozici je pro vozy Scania řady 4 i pro konkurenční značky.

► Scania Interactor 200 umožňuje navíc komunikaci s dispečinkem prostřednictvím sítě GSM a obsahuje celou řadu dalších programů, které podporují řidiče při jízdě:

 Informace o jízdě
 Zjišťování polohy vozidla
 Alarm
 Zabezpečení proti krádeži
 Plánování trasy
 Doba jízdy
 Integrovaný GSM hands-free telefon
 Zasílání zpráv
 Navigace s hlasovým výstupem za příplatek


Palubní osobní počítače (PC)

Nově nyní Scania nabízí dva palubní počítače s dotykovými obrazovkami o úhlopříčce 10,4“ v robustním provedení, které se dokáží vyrovnat s náročnými provozními podmínkami, včetně nárazů, vibracemi, prachem a velkými teplotními rozdíly. Plnou funkčnost PC na bázi Windows zajišťuje volitelná klávesnice.

► Scania Interactor 500 se dodává s přípojkami pro vozidla různých konkurenčních značek a také pro řadu Scania 4. Interactor 500 umožňuje komunikaci s dispečinkem prostřednictvím sítě GSM a všechny monitorovací a analytické funkce prostřednictvím portálu Scania Fleet Management (viz Interactor 200). Interactor 500 vychází z platformy Windows a je tedy plně kompatibilní s celou řadou programů třetích stran, které jsou na trhu k dispozici, např. pro logistiku a řízení dopravy. Lze jej propojit i se zadní kamerou pro bezpečné couvání. Kromě bezdrátové komunikace s dispečinkem probíhá nahrávání a stahování programového vybavení přes sběrnici USB.

►Scania Interactor 600 je určen výlučně pro novou řadu R. Systém je zabudován do zaoblené palubní desky v delším provedení. Má všechny funkce Interactoru 500, velkou dotykovou obrazovku, port sběrnice USB a CD/DVD přehrávač.



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose