www.car.cz
 

Peták útočil na první pětku
     Pavel Jelínek


TISKOVÁ INFORMACE HROCH RALLY TEAMU


Již před sezonou Pepík avizoval, že ve sprintech nahradí Alenu Benešovou, doposud jen příležitostný spolujezdec, Libor Joska. Okříšky byly výjimkou, tam si Alena osahávala své pracoviště před Šumavou, ale v Brně šel do práce již „pan ředitel“. Čekala na něj mimo jiné i téměř devatenáct kilometrů Tišnovská vložka, nejdelší rychlostní zkouška, jakou doposud jel a četl. Ještě před tím měli před sebou tři kratší erzety na rozehřátí. Tam mohl Pepík využít své zkušenosti ze závodů do vrchu a na okruzích. Paměť mu zřejmě sloužila, protože se usadili na sedmém místě absolutního pořadí, jen těsně za Tiborem Cserhalmim, leaderem produkčních vozů. Na dlouhé Tišnovské, se Tibor malinko vzdálil, ale to Pepíka, ani Libora netrápilo, stejně jako retardéry, na které si Pepík v minulých soutěžích hodně stěžoval. „Na enka jsem zatím nemyslel, jedeme trochu s rezervou, vždyť Krumlov se jede už za dva týdny, tak proč přidělávat problémy sobě a mechanikům. Retardérů tu není tolik a hlavně jsou postavené rozumně.

Není to takové Stop and Go, dají se plynule projet, takže tolik neztrácíme,“ řekl Peták v servisu po polovině soutěže a Libor Joska jej doplnil: „Je to paráda. Maxík jede víc než dvěstěšestka, super jsou brzdy a také do zatáček jde o hodně ochotněji. Tišnovská, to byla paráda. Byla to moje zatím nejdelší vložka, jsem spokojený.“ Ve druhé polovině soutěže jim odpadl nejvážnější soupeř ve skupině A a tak se mohli věnovat i umístění v absolutním pořadí, což znamenalo zkusit potrápit Cserhalmiho. Postupně se díky dvěma časům v první pětce dotáhli na vzdálenost necelých dvou vteřin a rozhodnout se mělo opět na Tišnovsku. Tam Pepík zopakoval podobný výkon a super čas z poslední Bystřičky při Rallye Tatry a to, ve spojení s Tiborovou chybičkou, rozhodlo o postupu na šesté místo v cíli. Na pátého Ludvíka Otto chybělo jen dalších 11 s, takže ani umístění v TOP 5 nebylo nereálné.

„Když odstoupil Dušan Kouřil, uvolnily se nám ruce a zkusili jsme jít dopředu. Tišnovská mi sedla, chtělo se mi chytit Tibora a vyšlo to. Je moc dobře, že nepršelo, i když jsme byli připravení. Gumy na vodu jsme měli v kufru, ale je dobře, že tam zůstaly,“ vydechl si v cíli Pepík a předal slovo spolujezdci: „Tak už vím jak se opravdu závodí v reálu. Poslední vložka byla super a Pepík jel jako ďábel. Bylo to skvělé,“ ukončil Libor, který i při svém druhém startu dokázal dovést Pepíka na stupně vítězů. Poprvé to bylo minulý rok v Pačejově, kde byli druzí ve F2. Nyní mohli slavit vítězství mezi áčky, kde také vedou tabulku po dvou sprintech.


Milan Hauer
www.motorsport-review.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose